2006 Copyright by Bogdan&Cosmin. All rights reserved.
 
   Noua Zeelandă sau Aotearoa(numele Maori), Ținutul Norului Lung și Alb, este o țară cu două mari insule și multe insule mici în sud-vestul Oceanului Pacific. Printre națiunile Pacificului de Sud, Noua Zeelandă are cea mai mare și aproape cea mai industrializată economie și este numai a doua după Papua Noua Guinee ca populație. Noua Zeelandă este notabilă pentru izolarea ei, fiind separată de Australia la Nord-Vest de Marea Tasmaniei cam 2000 km distanță. Cei mai apropiați vecini sunt Noua Caledonie , Fiji și Tonga. Majoritatea populației este formată din Descendenții Europeni(Pakeha - în limbajul localnicilor), cu indigenii M?ori ca și cea mai mare minoritate. Non-M?ori Polynezienii(samoanii) și populația Asiatică au de asemenea minorități importante, în special în orașe.
   Oficial, Elisabeta a II-a a marii Britanii este Regina Noii Zeelande și este reprezentată în țară de non-politicul Guvernator-General al Noii Zeelande. Puterea politică este deținută de Primul Ministru care este conducătorul guvernului în Parlamentul Noii Zeelande ales democratic. Monarhul Regatului Noii Zeelande de asemenea include Insulele Cook și Niue, care sunt total auto-guvernate; Tokelau, care se transformă în forma auto-guvernată, și Colonia Ross pe care Noua Zeelandă o revendică în Antarctica.
     Istorie
   Pentru detalii, vedeți articolul Istoria Noii Zeelande.
   Noua Zeelandă este una dintre cele mai noi populații formate. Polinezienii stabiliți aici au ajuns în ale lor waka între secolul 13 și secolul 15 formând populația și cultura indigenă Maori. Locuitorii Insulelor Chatham se stabilesc în sud-estul Noi Zeelande formând categoria de populație Maoriori, dar încă se dezbate dacă ei sau mutat aici din altă parte a Noii Zeelande sau de altundeva din Polinezia. Majoritatea Noii Zeelande a fost divizată în teritorii tribale numite rohe, toate resursele fiind controlate de iwi ('trib'). In mod normal două iwi nu controlau aceași rohe. Maori au adaptat la alimentația lor consumul resurselor marine, flora și fauna, vânătoarea marilor păsări moa (care în scurt timp au dispărut), și a șoarecelui Polinezian (Rattus exulans) a cartofului dulce (kumara; Ipomoea batatas), pe care ei le-au introdus în teritoriu.
   Primii Europeni cunoscuți, care au ajuns in Noua Zeelandă, au fost conduși de Abel Janszoon Tasman, care a navigat în susul coastei de vest a insulelor de Sud și Nord în 1642. El a numit-o Staten Land, crezând că face parte din tărâmul Jacob Le Maire descoperit în 1616 pe coasta Chilelor. Staten Landt apare pe primele hârți a lui Tasman, dar aceasta a fost schimbată de către cartografii olandezi (Dutch) în Nova Zeelandia, după provinicia olandeză Zeeland, cu ceva timp dupâ ce Hendrik Brouwer a demonstrat în 1643 că teritoriul Americii de Sud este o insulă. Latinescul Nova Zeelandia devine Nieuw Zeeland în olandeză.
     Clima
   Noua Zeelandă are o climă temperat-oceanică, cu valori minime, înregistrate de-a lungul timpului în cel mai sudic oraș (Invercargill) de -11 grade Ceclsius, și de temperaturi maxime de xx grade Celsiu s înregistrate în Auckland. În alți termeni probabil și vara vei utiliza un reșou pentru încălzirea casei. Aceste temperaturi sunt extremele, în mod normal în timpul iernii temperatura nu coboară sub zero grade, decât noaptea.
 
 
S.C. MIGRATION VISA CONSULT S.R.L.