2006 Copyright by Bogdan&Cosmin. All rights reserved.
S.C. MIGRATION VISA CONSULT S.R.L.
Raspunsuri la Intrebari
         Intrebari:
    1. Este nevoie de firma de consultanta pentru emigrare?
    2. In ce consta de fapt emigrarea?
    3. Cum completez actele?
    4. Cum depun actele?
    5. Unde sa emigrez?
    6. Cit costa?
    7. Ce sint interviurile?
    8. Pot depune actele din strainatate?
    9. Unde pot obtine informatii oficiale despre emigrare?
   10. Alte informatii utile?
   11. Ce este util de adus in Canada?
   12. Despre obtinerea cetateniei?
 
         Raspunsuri:
    1. Este nevoie de firma de consultanta pentru emigrare?
   Nu. Puteti depune actele singur, eventual cu ajutorul unui prieten sau cunostinta care a mai trecut prin acest proces. Acum citiva ani cind nu erau atitea mijloace de informare online (site-uri, forumuri, comunitati virtuale) era mai greu cu obtinerea de informatii, daca nu aveai o cunostinta mai apropiata care sa-ti dea detalii. Insa acum va puteti informa despre fiecare pas al emigrarii din multe locuri. Daca aveti intrebari puteti intreba in forumul nostru (evident e gratuit). O firma de consultanta va completa ea documentele in locul dvs. (insa tot dvs. furnizati informatiile), le va trimite (insa tot dvs. platiti) si va va spune diverse informatii utile despre emigrare. Poate fi inca foarte utila daca nu stiti pe nimeni care sa va dea detalii si nu puteti intreba in forumuri online.
 
    2. In ce consta de fapt emigrarea?
   Emigrarea in sine este un proces nu foarte complicat - trimiteti niste cereri pentru emigrare (si platiti o taxa de prelucrare) insotite cu acte traduse care dovedesc cele afirmate in cereri la ambasada Canadiana. Cererile dvs. sint analizate si este foarte probabil sa fiti chemat la interviu. Trebuie insa sa aveti un punctaj minim necesar calculat pe baza meseriei, studiilor, experientei, limba, etc. Vedeti evaluarea punctajului aici (partea federala) sau aici (Quebec).        Dupa interviu obtineti formularele medicale si platiti "taxa de landing" (RPRF, vezi mai jos).        Dupa trimiterea acestora o sa primiti viza de intrare in Canada care este valabila un an de la analizele medicale. Daca nu intrati in Canada pina la expirarea vizei procesul de emigrare trebuie reluat.