2006 Copyright by Bogdan&Cosmin. All rights reserved.
   Cel mai vechi document care atesta Jamica ca una dintre cele mai frumoase locuri de vacanta este dat in 1494, cand Cristofor Columb a debarcat aici. El a descris locul ca un taram desprins din basme, cel mai frumos loc care se poate vedea.
   Jamaica este a treia insula ca marime din insulele Marii Caraibe, dupa Cuba si Hispaniola Jamaica, are 145 de mile (233km) in lungime si 51 de mile (82km) in latime, fiind imbinata cultura europena cu cea africana si araba.
   Capitala este Kingston, situata pe coasta de sud. Daca insula este in mare parte un paradis exotic cu brize calde, palmieri care se indoaie si mari de turcoaze, capitala nu este deloc asa, ea nu este nici frumoasa, nici atragatoare, dar se incadreaza perfect descrierii unui mare port la Marea Caraibelor, inghesuit, plin de viata si cateodata agresiv. Orasul zumzaie in ritmuri de reggae si calypso.
   Mirosuri exotice umplu aerul, iar zgomotul a peste 200 de specii de pasari „gurese" se intrepatrunde intr-un murmur fara sfarsit.
   Kingston a fost fondat de catre supravietuitorii cutremurului din 1692 care a devastat orasul Port Royal. Kingston s-a dezvoltat repede si a preluat rolul orasului Port Royal ca centru comercial si principalul port jamaican. In ciuda pagubelor frecvente realizate de cutremure si incendii, de-a lungul a 300 de ani de dezvoltare, Kingston inca detine cateva dintre frumasele cladiri in stil colonial- relicve ale unei ere de mult pierdute.
   Plajele cu nisip fin ca pudra, apele albastre, muntii de un verde incredibil si cascadele stralucitoare te pot convinge ca esti in paradis. Daca te afli in cautare de actiune dupa ce lenevesti pe o plaja aurie, incearca o plimbare cu barca pe apele albe ale raului Rio Grande sau o zi in Montego Bay. Sporturile de apa sunt si ele populare , marile pline de viata si cu apa limpede oferind conditii excelente pentru scufundari si alte sporturi marine.
   O multime de statiuni, una mai frumoasa decat cealalta, se intind de-a lungul coastei de nord a Jamaicai. Binecuvantate cu plaje maiestuase, ele reprezinta adevarate locuri paradisiace. Reimprospatat regulat de adevarate dusuri de ploaie, Port Antonio este unul dintre cele mai frumoase locuri din Jamaica, in timp ce mai departe, de-a lungul coastei, regiunea Ocho Riosdetine- o plaja aurie de 60 de mile (97 km) intre Annotto si Discovery Bay figureaza printre cele mai importante atractii turistice in Jamaica.
   Montego Bay este al doilea oras ca marime din Jamaica si Negril este cea mai noua regiune a insulei, pe coasta de vest, aceasta urmand a fi dezvoltata pentru turism.
   Aeroportul international Norman Manley (Kingston) este la 17.5 km sud est de oras. In Montego Bay aeroportul este la 3 km. Air Jamaica Expres realizeaza servicii de tip shuttle intre cele doua aeroporturi.       
   Deschise de luni pana joi, 9am-2pm, vineri: 9am-pranz 2 sau 2.30pm-5pm. Pastrati toate bonurile de la schimb valutar pentru a retransforma dolarii jamaicani atunci cand parasiti insula.                      
   In timpul zilei shorturile si imbracamintea de plaja sunt acceptate in statiuni si plaje, dar pentru a te plimba prin oras trebuie sa imbracati ceva mai putin decoltat. O palarie care se poate cumpara de acolo este utila impotriva soarelui puternic. Va sfatuim sa aduceti o jacheta sau un pulover pentru brizele reci, si daca planuiti sa mergeti in munti, imbracamintea groasa si pantofii rezistenti sunt recomandati.                     
  
S.C. MIGRATION VISA CONSULT S.R.L.
Arhipelagul Caraibe